Træemballage holder ikke evigt – og det er kun godt!

31 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Umiddelbart skulle man jo tro, at det, der kunne holde i længst tid, var det bedste.

Det kan for eksempel være, hvis man skulle vælge en plastikkasse foran en papkasse, fordi den førstnævnte i gennemsnit kan holde til mere og genbruges i længere tid.

Godt nok er plastikkassen måske ikke produceret af materiale, som er lige så genbrugeligt, som man ser det ved papkassen, men det burde vel vejes op af, at den så også bliver brugt i længere tid.

Sådan kan man vælge at se på det, og nogle plastikkasser bliver da også lavet af genanvendeligt materiale.

Men hvis man så ser på sådan noget, som naturen har skabt, der er naturligt emballage, og som vi mennesker kan omdanne og bruge til emballage, så er det faktisk godt med noget, der ikke holder altid.

I det her tilfælde taler vi om træemballage.

Træemballage smides ud – og bruges igen!

Det kan måske umiddelbart ikke lyde så godt, at vi omdanner naturen til noget, som vi pakker ind med, men det skal ses i lyset af, at vi genbruger tingene, når vi først har lavet det til noget, som vi kan pakke ind med.

Så har man noget emballage af træ, som man så kan smide ud, bruge til noget andet eller brænde af.

Selv hvis man brænder det af, så forsvinder det hurtigt væk, selvom det ikke er så sundt for naturen. Smider man det – korrekt – ud, så kan det hurtigt genbruges.

Smider man det (desværre) ud i naturen, kan det lettere nedbrydes.

Når man smider plastik selv korrekt ud, så tager det lang tid at omdanne, der er en masse, der går til spilde, og udnyttelsesværdien er ikke lige så høj, som den er ved træ.

Derfor er det faktisk praktisk, hvis man kan bruge træemballage, når man skal pakke ind med videre.

Flere Nyheder