Nedskæring af jernskrot til brugbare dele

16 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Når man konstruerede noget af jern i sin tid, så tænkte man nok ikke så meget på, at det måske skulle dekonstrueres en dag og tages ned, selvom man godt inderst inde vidste, at det ville komme på tale.

Man havde jo mest fokus på, at det skulle være brugbart, om det var en trappe, et legestativ eller noget helt andet, så man ikke ligefrem tænkte på at gøre det let, når man skulle fjerne det og destruere det.

Så man kan risikere at stå med en masse jernskrot bagefter, der enten er blevet for gammelt til at kunne fungere længere, eller man bare vil erstatte det med noget nyt eller noget helt andet, og så skal det gamle jo væk.

Men så strikker der jenstænger i alle mulige retninger, så det fylder, og man kan have nogle jernplader, som man dårligt kan have med at gøre, uden man skræller dem i stykker.

Det er da muligt, at man kan få store maskiner til at fjerne dem, men det nemmeste og nok også lidt mere billigere ville være, at man kunne nedskære det og så fjerne det.

Det kan man for eksempel høre ad, om det kan hjælpe med hos https://www.genbrugsskrot.dk/jernskrot

Gør det mere håndterbart med nedskæring af jernskrot

For det første bliver det meget lettere at have med at gøre, når man har store elementer af jern, som der skal skrottes, når man kan skære dem ud i mindre bidder.

Men det gør også, at man kan separere jernet fra andre elementer, hvis det fusioneret med den slags, så man lettere kan sortere det, når man skal smide det ud.

Det er til fordel for miljøet, men det er også lettere for dem, der gerne vil købe det – som måske er samme sted fra – så de lettere kan have at gøre med det.

 

Flere Nyheder