Giv dit gamle trægulv nyt liv med en professionel gulvafslibning

I dagens Danmark er det ikke standard med trægulve som gulvbelægning i nyopførte boliger. Det før ås anvendte træværk er erstattet af billigere og mere slidstærke gulvtyper som for eksempel linoleum, klik parket i syntetisk laminat, eller måske endda epoxy, beton eller cement.

Hvis man som boligejer ønsker sig et nyt trægulv, kan det godt gå hen og blive rigtig dyrt – i hvert fald hvis gulvet skal holde en vis kvalitet. Derfor er originale trægulve fra dengang træ var det mest anvendte materiale til gulvbelægning i høj kurs. Alle ejendomsmæglere kan skrive under på, at et intakt trægulv føjer værdi til en bolig. Og af samme grund bør du værne om dit trægulv, hvis din bolig er i besiddelse af et sådant – og det ellers er sundt og raskt.

Et slidt trægulv kan fremstå beskadiget

Når et trægulv bliver slidt i overfladen ved mange års daglig brug – som de fleste trægulve i private hjem bliver – vil det typisk begynde at udvise tydeligetegn herpå i form af misfarvninger, ridser og skrammer. Misfarvninger i træværkets overflade kan stamme fra nedtrådt skidt og støv, solfalming der hvor lysindfaldet er kraftigst, eller pletter fra spildte væsker, som suges ned i det slidte træværk. Disse tegn på slitage er dog ikke nødvendigvis en indikator for skader på gulvet. I langt de fleste tilfælde er de udelukkende overfladiske, og kan derfor let fjernes ved en effektiv gulvafslibning.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, kan du med fordel kontakte din lokale gulvmand. Dit gulv kan nemlig med stor sandsynlighed blive rigtig flot igen med en grundig gulvafslibning, udført af en dygtig og erfaren gulvmand. Ved en gulvafslibning slibes de øverste par millimeter af gulvets overflade – og med dem diverse overfladiske skønhedspletter.

Læs mere om gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/hvilken-effekt-har-traegulve-paa-akustikken-i-din-bolig/