Få hjælp til at komme ud af dit pillemisbrug på et behandlingscenter

16 september 2021
Astrid Pedersen

Har du fået udskrevet smertestillende eller angsthæmmende piller hos din læge – og oplever du at du har svært ved at slippe medicinen? Så er du sandsynligvis på vej ud i et pillemisbrug.

Hvad er et pillemisbrug?

Pillemisbrug, eller afhængighed af receptpligtig medicin som det også kaldes, er et af de største sundhedsmæssige problemer i nyere tid.

Faktisk er pillenarkomani ikke noget nyt fænomen. Der kom særligt fokus på problemet i midten af de forrige århundrede hvor mange, især kendte, mennesker måtte indlægges for at blive vænnet af med deres farlige overforbrug af læge ordineret medicin.

Det drejede sig dengang i særdeleshed om de såkaldte barbiturater samt opiater – stærkt afhængigheds skabende præparater som, når man først havde oparbejdet et misbrug heraf, kunne ødelægge hele ens liv.

Det som er kendetegnende ved en medicin afhængighed er at man sjældent opdager den før den har bidt sig godt og grundigt fast. Mange mennesker vil ikke opfatte det stigende forbrug af receptpligtig medicin som et afhængigheds betinget misbrug. Det er trods alt lægen som har udskrevet pillerne, og så kan de jo ikke være farlige – eller hvad?

Få hjælp til at slippe dit misbrug på et professionelt behandlingscenter

Sandheden er dog at et pillemisbrug er nøjagtig lige så skadeligt som en afhængighed af heroin eller andre hårde stoffer. Datidens barbiturater og opiater er erstattet af opioider (for eksempel Tramadol, Oxycontin og Fentanyl) og benzodiazepiner – begge medicin typer som har vist sig at være nøjagtig lige så afhængigheds skabende som deres forgængere.

Befinder du dig i et misbrug af opioider eller benzodiazepiner bør du derfor hurtigst muligt opsøge professionel hjælp. Hos Stien Behandlingscenter kan du få hjælp til afvænning med afgiftning efterfulgt af indlogering på misbrugscenter i cirka fem uger.

Du kan læse mere, og kontakte Stien Behandlingscenter direkte, via centerets hjemmeside behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder