Er det meste lys elektronisk efterhånden?

Det med at have lys i ejendommen er vitterligt noget af det første, som vi mennesker lærte at beherske og efterfølgende opfinde og forfine.

Man ser jo ofte på det med, at vi mennesker lærte at kontrollere ilden, så vi ikke alene kunne bruge det til at holde varmen med: vi kunne også få lys omkring os, vi kunne jage med det, og vi kunne tilberede mad, så vi ikke blev syge af rå mad.

Der var sådan set mange fordele ved at lære ilden at kende, når man lærte at kontrollere den, og det må man sige, at vi mennesker har forstået og udviklet med tiden.

Vi er gået fra at have noget bål, som man dårligt vidste, hvordan man skulle tænde, til at vi nu har nogle lyskæder, hvor man tænker miljøet ind i det med forbruget, kan indstille belysningen med videre.

Men er vi udelukkende gået over til det elektroniske lys?

Hyggen vs. det praktiske

Det med elektrisk lys er sådan set noget af en moderne opfindelse i forbindelse med lysets historie i sammenkædning med menneskeheden, når man ser på det overordnet.

At få indsat elektrisk lys eller bare gadebelysning af elektrisk art er VIRKELIG kommet set til, når man ser på det overordnet.

Derfor skal man teknisk set heller ikke så mange år retur, før man kommer til en tid, hvor man måtte tænde et stearinlys og holde det i hånden med en mindre holder for at se sig omkring og få noget belysning.

Det er jo noget af en brandfælde med sit levende lys og varme stearin, og det kan heller ikke lyse særligt bredt omkring sig.

Derfor ser man mest på det med, at når der skal være hygge i kontrollerede omgivelser, så kan det bare noget med levende lys, om det er stearin eller fyrfadslys, mens man mere bruger elektrisk lys til alt det andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *